Payroll, meer dan een loonbriefje

Ontdek hoe Sophie rechtstreeks van de schoolbanken de wereld van payroll is ingerold 

“Bedrijf zoekt payroll specialist”. Het is een gekend zoekertje, en ook een moeilijke om ingevuld te krijgen. Heel wat bedrijven zijn op zoek naar mensen die hen kunnen bijstaan in hun payroll-administratie, maar weinigen vinden ook effectief iemand. De job is maar weinig gekend, en ook binnen HR-opleidingen is er weinig aandacht voor deze specifieke functie. Ten onrechte, vindt Sophie Demeulemeester die meteen na haar studies bij Van Trappen HR aan de slag ging en nu meedraait in het pre-payroll-team van één van de grootste supermarktketens in België. 

Sophie belandde bij Van Trappen HR tijdens haar bachelor-na-bachelor-opleiding (Ba-na-ba) Office Management – HR Management. Tijdens één van haar colleges payroll vermeldde de docent dat Van Trappen HR op zoek was naar een stagiaire. Sophie waagde meteen haar kans. “Mijn stageplek lag eigenlijk al vast, maar door dat college zag ik het ineens helemaal anders. Ik had zelfs al voor mezelf uitgemaakt dat als het niet zou lukken om mijn stage nog aan te passen, dat ik zou vragen om er een studentenjob te mogen uitvoeren,” herinnert Sophie zich nog. 

Van succesvolle stage…  

Maar zo’n vaart liep het niet. Een week na haar mailtje mocht Sophie op gesprek en nog eens een week later kreeg ze het verlossende telefoontje dat de stageplek voor haar was. En dat heeft ze zich geen seconde betreurd. “Ik heb enorm veel ervaring opgedaan tijdens mijn stage,” zegt Sophie. “We zaten volop in coronacrisis en de vaccinatiecentra draaiden op volle toeren. Van Trappen HR stond in voor de HR-organisatie van twee vaccinatiecentra in de buurt. Tijdens mijn stage mocht ik voor de nodige ondersteuning zorgen, gaande van het bijhouden van de gepresteerde uren van de vele vrijwilligers tot de planning. Ik voelde me echt een volwaardig lid van het team en ik heb me dan ook gesmeten.” 

naar job als jr. payroll specialist 

Die inzet was ook de stagebegeleider van Van Trappen HR niet ontgaan, en dus kreeg Sophie niet alleen een positieve stage-evaluatie, maar ook een contractvoorstel. En daar ging Sophie maar wat graag op in. Meteen nadat ze haar Ba-na-ba had afgerond, is ze bij Van Trappen HR aan de slag gegaan als junior payroll specialist. “Ik werd eigenlijk bijna meteen gedetacheerd bij één van de grootste supermarktketens in België. En daar werk ik nu nog, in het pre-payroll-team,” zegt Sophie trots. “Oorspronkelijk mocht ik me inwerken op enkele algemene voorbereidende taken, zoals aangiftes van arbeidsongevallen, maar intussen ben ik dossierbeheerder voor één van de regio’s. Dat houdt in dat ik mee insta voor de verwerking van de onkosten, de administratie van langdurig zieken, het beantwoorden van vragen over maaltijdcheques… van alle medewerkers in die regio.” 

(Gevarieerd) werk gegarandeerd 

Sophie kan zich helemaal uitleven in haar job. Voor haar is het dan ook een absolute aanrader. “Als je voldoening haalt uit mensen helpen en als je graag nauwgezet veel werk wil verzetten, dan is deze job je echt op het lijf geschreven. Het is ook gevarieerd werk, aangezien er zoveel aspecten komen bij kijken. Het is echt meer dan een loonstrookje verwerken,” verklaart Sophie. “Je krijgt ook veel kansen om bij te leren en te groeien in de job. Bovendien heb je als payroll specialist garantie op werkzekerheid, aangezien er enorm veel vraag is naar payroll specialisten, meer dan dat er kandidaten zijn.” 

Sophie heeft zich haar overstap van het studentenleven naar de jobwereld nog geen seconde beklaagd. En daar is ze ook Van Trappen dankbaar voor. “Je krijgt hier ook zo veel kansen. Ervaring is voor de mensen van Van Trappen HR echt geen must. Ze letten vooral op de persoonlijkheid, de drive, de teamgeest… Er wordt ook naar je geluisterd. Wat zijn je persoonlijke behoeften? Waar liggen je professionele interesses en ambities? Bij Van Trappen houden ze daar rekening mee en geven ze je de kans om de opleidingen te volgen die daar helemaal op aansluiten. Kortom, ik kan het iedereen aanbevelen.” 

 

Wil je zelf ook als payroll specialist aan de slag? Stuur een mail naar info@vantrappenhr.be. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

 

Download onze whitepaper
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Download whitepaper