Van Trappen HR nam zoveel werk uit onze handen

Sinds de start van de vaccinaties tegen COVID-19 in januari 2021 kregen meer dan 70% van de Belgen hun vaccin. In Vlaanderen zelfs meer dan 80%. Die hoge vaccinatiegraad is mede te danken aan de sterke organisatie van de vele eerstelijnszones in ons land. Zij kregen de taak om de lokale vaccinatiecentra uit te rollen. Een ongeziene uitdaging. De eerstelijnszone van de regio Izegem-Tielt was dan ook maar wat blij dat zij konden terugvallen op een ervaren partner als Van Trappen HR.

Regio Izegem Tielt Samen, kortweg RITS, is één van de 60 eerstelijnszones in Vlaanderen en Brussel die de vaccinatiecampagne in goede banen dienden te leiden. Concreet stond RITS in voor de uitbouw en coördinatie van twee vaccinatiecentra op hun grondgebied. “Onze eerste bekommernis was de bestaffing van de vaccinatiecentra”, steekt Inge Rots, voorzitster van de eerstelijnszone RITS, van wal. “Hiervoor mochten we van de overheid een HR-verantwoordelijke aanstellen. Iemand uit het Bestuursorgaan van de zorgraad verwees ons naar Van Trappen HR. Een gouden tip, zo bleek.”

 

Nauwe contacten met interimkantoren

De mensen van Van Trappen HR beschikken over een uitgebreid netwerk. Ze kennen bijvoorbeeld de mensen van de interimkantoren en weten dus als geen ander wie ze kunnen contacteren om de juiste mensen aan boord te krijgen. Van Trappen HR kreeg daarom het vertrouwen om het medisch personeel voor de vaccinatiecentra te verzamelen. “En dat vertrouwen hebben ze ook eer aangedaan”, aldus Rots. “Ze brachten maar liefst 290 verpleegkundigen voor het vaccinatiecentrum in Izegem en 257 voor het centrum in Tielt aan.”

 

Personeelsplanning tot in de puntjes

Naast het vinden van gekwalificeerd zorgpersoneel ontfermde Van Trappen HR zich ook over de werkplanning van de verpleegkundigen en de vrijwilligers. Een taak die normaal voor de eerstelijnszone is bedoeld. “We waren nog maar actief sinds juli 2020, dus we misten ervaring. Dat een geroutineerde partner zoals Van Trappen HR de coördinatie van het personeel op zich wou nemen en ons bijstaan met professioneel advies was dan ook een welkom geschenk”, benadrukt Rots.

 

Nauwgezet budgetbeheer

De samenwerking tussen de twee partijen verliep zo goed, dat Van Trappen HR ook de loonadministratie van het personeel van de vaccinatiecentra op zich mocht nemen. Het HR-bedrijf kreeg hiervoor rechtstreeks toegang tot de subsidie-enveloppe om de vergoedingen rechtstreeks aan het personeel uit te betalen. “Ze hebben de hele loonadministratie met de nodige zorg aangepakt. De betalingen verliepen vlot en efficiënt, en we kregen regelmatig een overzicht van het gespendeerde budget en wat er nog in de subsidieportefeuille zat. Kortom, ze hebben het geld van de burgers als een goede huisvader beheerd”, verklaart Rots.

 

Partner om op voort te bouwen

De aanwervingen van het personeel voor de vaccinatiecentra, de loonadministratie, de personeelsplanning… Van Trappen HR heeft meer dan haar steentje bijgedragen in de vaccinatiecampagne van RITS. “De Vlaamse overheid had voor ons een ruw kader geschetst voor de uitbouw en coördinatie van de vaccinatiecentra. Van Trappen HR heeft dat kader met haar unieke kennis en ervaring perfect ingevuld”, onderstreept Rots. “Als we binnenkort een nieuwe vaccinatiecampagne moeten starten, zullen we met veel plezier en dankbaarheid opnieuw een beroep doen op die ervaring en expertise.”

De eerstelijnszone RITS (Regio Izegem Tielt Samen) is één van de 60 eerstelijnszones in Vlaanderen en Brussel. Ze wordt aangestuurd door een zorgraad die is samengesteld uit vertegenwoordigers van lokale besturen, zorg- en hulpverleners en mantelzorgers of personen met een ondersteuningsnood.

In het kader van de strijd tegen COVID-19 bouwde RITS twee vaccinatiecentra uit in Izegem en Tielt die instonden voor de vaccinatie van de inwoners van tien gemeenten: Tielt, Dentergem, Pittem, Wingene, Ruiselede, Meulebeke, Oostrozebeke, Izegem, Ingelmunster en Lendelede.

Payroll, meer dan een loonbriefje

Ontdek hoe Sophie rechtstreeks van de schoolbanken de wereld van payroll is ingerold  “Bedrijf zoekt payroll specialist”. Het is een gekend zoekertje, en ook een

Download onze whitepaper
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Download whitepaper